Den här gången har jag stansat ut bokstäver från ett Vintage-ark från Core’dinations. Vintage-papperna är egentligen ”färdigslitna” så de kan man använda direkt som de är om man vill.

Jag har använt alfabetet ”Vintage Market” från Tim Holtz. Passande – eller hur!? 🙂 Man använda bokstäverna direkt som de är eller slipa dem lite mer.
Om man vill slipa dem mer så är det enklast att göra det innan man stansar ut bokstäverna. Jag ville såklart prova båda delarna så jag slipade en del av arket i förväg och lät resten vara oslipat. Sedan tog jag den lilla trissan från verktygslådan och slipade lite på en del av bokstäverna. Gör man så kan man enklare styra var på bokstäverna det ska vara mest nött – men det gäller att vara försiktig så man inte drar sönder bokstäverna! 🙂

Här kommer några andra tips som kan vara bra att tänka på när man slipar Core’dinations-papper:
• Använd ett tjockt papper under som skydd mot underlaget. Ritrullar (för barn) fungerar utmärkt! De är slitstarka och är lätta att rulla ihop när man är klar och på så sätt är det enkelt att lyfta bort slipdammet från arbetsytan! Är enkla att få tag på också, Clas Ohlson, IKEA, Biltema bara för att nämna några…
• Tänk på att torka av det slipade pappret med lite hushållspapper för att få bort slipdammet. Annars kan det vara svårt att få tejp eller klister att fastna på pappret.
• Om du slipar både ljusa och mörka papper – se till att städa bort det mörka slipdammet innan du börjar jobba med det ljusa pappret för att undvika mörka fingeravtryck på det ljusa. Eller utnyttja det faktum att det går få färgeffekter på det ljusa pappret! 🙂
• Oömma kläder/förkläde är bra att ha! Slipdammet verkar vara förtjust i tyg och om man, som jag, gillar att sitta nära skrivbordet har man ganska snart en färgad rand tvärs över magen… 🙂
• Kloss eller löst papper? Det är en smaksak om man slipar med kloss eller löst papper – båda har sina fördelar. Klossen tycker jag är enklare att använda för att slipa t ex kanter, blir snygg avfasning ut mot kanten på pappret då (se bilden som är den del av min LO). Löst slippapper tycker jag funkar bättre för små detaljer och precisionsarbete.

Papper: Core’dinations Vintage Collection Serene och Oasis
Alfabet: Vintage Market från Tim Holz

🙂 Vivi